CRD Property Broker

Agentie imobiliara

Cautare dupa Nume,

zona,etc.

Pret de la la

Cautare avansata

Coditii Programul Prima Casa

Coditii Programul Prima Casa

Potrivit normelor de eligibilitate, cei care vor sa beneficieze de garantarea unui credit de maxim 60.000 Euro de catre stat, trebuie sa indeplineasca o serie de conditii legate atat de venitul de care dispun cat si de natura locuintei ce se urmareste a fi achizitionata. Iata care sunt cele mai importante conditii Prima Casa:

Beneficiarii nu au voie sa detina deja o locuinta si nici un credit ipotecar.

La data intrarii in vigoare a Ordonantei Guvernului nr. 60/2009 (4 iunie 2009), beneficiarii programului nu trebuie sa detina in proprietate o locuinta, individual sau in comun, impreuna cu sotii lor sau cu alte persoane, indiferent de modul in care a fost dobandita si nici nu au in derulare un credit ipotecar. Conditiile Prima Casa cer ca dovada indeplinirii acestui criteriu sa se faca prin declaratie pe propria raspundere a beneficiarului, data in forma atutentica, la notar.

Avans 5% pentru locuintele de pana in 60.000 de Euro.

Avansul ce trebuie achitat este de 5% din pretul de achizitie, daca acesta este mai mic sau egal cu 60.000 de Euro. Emil Boc explica: Daca vrei sa-ti cumperi o locuinta de 100.000 de euro, platesti 3.000 de euro, plus diferenta de la 60.000 de euro la 100.000 de euro, adica 40.000 de euro. Daca locuinta costa 60.000 de euro, platesti doar 5%. Lista de conditii credit Prima Casa impune beneficiarilor ca plata diferentei dintre pret si valoarea creditului sa se achite o data cu avansul.

Ipoteca asupra locuintei achizitionate si restrictii de vanzare.

Cei care acceseaza programul prima casa se obliga sa constituie in favoarea statului roman, o ipoteca de rang I asupra locuintei achizitionate din creditul garantat si ii este interzis sa vanda locuinta pe o perioada de de minim 5 ani ca apoi, in cazul preluarii contractului de credit, noul cumparator trebuie sa indeplineasca aceleasi conditii Prima Casa, evitandu-se astfel situatiile unor speculatii pe piata imobiliara.

Asigurarea locuintei si depozit colateral pentru garantarea dobanzii.

Beneficiarii creditului se obliga sa asigure locuinta achizitionata din finantarea garantata impotriva tuturor riscurilor, cesionand drepturile de despagubiri in favoarea statului roman. Totodata, ei se obliga sa constituie un depozit colateral pentru garantarea dobanzii, in valoare egala cu 3 rate de dobanda.

Pe langa toate astea, normele interne de creditare ale bancilor finantatoare reprezinta si ele conditii ale programului prima casa si trebuie indeplinite de catre beneficiarii creditului.

In ceea ce priveste natura locuintei ce se doreste a fi achizionata, conditiile programului prima casa sunt urmatoarele:

Locuinta trebuie sa se gaseasca pe teritoriul Romaniei, sa fie inscrisa in cartea funciara in conditiile legii si sa fie libera de sarcini.

Stiri imobiliare

CRD Property Broker - Agentie imobiliara din Drumul Taberei, Bucuresti, sector 6, va ofera servicii de intermediere si consultanta imobiliara, acordata de specialisti calificati, cu o experienta de peste 10 ani in domeniul tranzactiilor imobiliare. Va punem la dispozitie intreaga noastra baza de date cu ofertele de vanzari sau inchirieri de garsoniere, apartamente cu 2 camere, apartamente cu 3 camere, apartamente cu 4 camere, case/vile in cartierul Drumul Taberei, cartierul Ghencea, cartierul Brancusi, cartierul Militari, cartierul Crangasi in zone precum:
Razoare, Orizont, Favorit, Compozitorilor (1 Mai), Moghioros, Timisoara, Bucla(Parcul Drumul Taberei), Valea Argesului, Valea Ialomitei, Valea Oltului, Romancierilor,  Plaza Romania, Afi Cotroceni, Prelungirea Ghencea, Virtutii, Politehnica, Lujerului, Veteranilor, Gorjului, Pacii sau in zonele adiacente.
In general, ne ocupam de cartierul Drumul Taberei, cartierul Ghencea, cartierul Brancusi, cartierul Militari si cartierul Crangasi, dar pentru ca primim oferte de la clienti si din alte cartiere, ne-am indreptat atentia si la urmatoarele zone:
1 Mai(Ion Mihalache), Aviatiei, Aviatorilor, Baneasa, Banu Manta, Bucuresti Pipera, Bucurestii Noi, Cismigiu, Chitila, Cotroceni, Domenii, Dorobanti, Drumul Sarii, Floreasca, Gara de Nord, Grivitei, Grivitei/Basarab, Herastrau, Kiseleff, Lizeanu, Muncii, Nordului, Obor, Otopeni Est, Piata Dorobanti, Piata Romana, Piata Victoriei, Pipera, Primaverii, Stefan cel Mare, Timpuri Noi, Tei, Titulescu, Turda, Unirii, Universitate, Vitan.
Doriti sa vindeti, sa inchiriati sau sa cumparati un apartament, o garsoniera sau o casa? Nimic mai simplu! Contactati-ne si va gasim oferta in functie de criteriile dumneavoastra de cautare!