CRD Property Broker

Agentie imobiliara

Cautare dupa Nume,

zona,etc.

Pret de la la

Cautare avansata

Credit Prima Casa

Credit Prima Casa

Ordonanta de Urgenta privind instituirea creditului Prima Casa a intrat in vigoare in data de 4 iunie a.c. Conform acesteia, credite Prima Casa vor putea fi accesate numai de persoane fizice care nu au in proprietate o locuinta in momentul in care il solicita. Premierul Emil Boc a precizat despre creditul Prima Casa:

Creditul pentru prima casa se va adresa tuturor persoanelor care nu au beneficiat pana acum de credit ipotecar, fara a se impune o restrictie de varsta. Prin creditul Prima Casa dorim sa-i sprijinim in mod direct pe toti cei care se afla in fata achizitionarii primei case. Stiu ce dificultati exista: fie nu exista banii necesari pentru plata avansului la banca, fie, uneori nu exista salariul suficient pentru a putea plati ratele aferente unei case pentru care te imprumuti de la banca.

Seful Executivului a mentionat ca prin acest credit Prima Casa, persoanele care doresc sa-si cumpere pentru prima data o locuinta vor putea contracta un imprumut in valoare de 60.000 de euro  pretul mediu achizitionarii unei case  in conditiile unor costuri mai reduse ale creditarii.

Ministrul Finantelor, Gheorghe Pogea, a subliniat: Creditul Prima Casa are atat scop social, dar si economic, intrucat va conduce la relansarea creditarii, deblocarea pietei imobiliare si impulsionarea sectorului de constructii.

Ministrul Gheorghe Pogea a explicat ca pentru derularea acestui program, statul va garanta 80% din valoarea unui credit Prima Casa, care prin efect multiplicator va ajunge la un miliard de euro, si pe care il va contracta in acest scop Fondul National de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri. Acestui Fond ii va fi extins obiectul de activitate, astfel incat sa poata garanta inclusiv creditele ipotecare pe care bancile le acorda populatiei.

Garantarea unui credit Prima Casa are ca efect preluarea riscului de neplata de catre Guvern incurajand bancile sa practice dobanzi cat mai mici pentru un credit Prima Casa, in vederea unui castig mai mic dar mult mai sigur decat la un credit ipotecar normal.

Cu toate acestea, analize ale situatiei actuale pe piata de imobiliare arata ca cea mai mare parte a locuintelor care vor putea fi achizitionate prin credite Prima Casa sunt garsoniere si apartamente vechi. In ceea ce priveste moneda in care romanii pot contracta un credit Prima Casa, toate calculele arata ca un credit in euro este mai avantajos decat unul in lei.

Persoanele care vor intampina greutati in achitarea ratelor vor beneficia de o perioada de gratie de trei luni inainte de a fi obligati sa paraseasca locuinta. Dupa aceasta perioada, banca primeste banii din garantia statului. In acelasi timp, statul va putea vinde locuinta ca sa isi recupereze banii. Fiscul este institutia care se va ocupa de executare pentru locuintele achizitionate prin credite Prima Casa.

Stiri imobiliare

CRD Property Broker - Agentie imobiliara din Drumul Taberei, Bucuresti, sector 6, va ofera servicii de intermediere si consultanta imobiliara, acordata de specialisti calificati, cu o experienta de peste 10 ani in domeniul tranzactiilor imobiliare. Va punem la dispozitie intreaga noastra baza de date cu ofertele de vanzari sau inchirieri de garsoniere, apartamente cu 2 camere, apartamente cu 3 camere, apartamente cu 4 camere, case/vile in cartierul Drumul Taberei, cartierul Ghencea, cartierul Brancusi, cartierul Militari, cartierul Crangasi in zone precum:
Razoare, Orizont, Favorit, Compozitorilor (1 Mai), Moghioros, Timisoara, Bucla(Parcul Drumul Taberei), Valea Argesului, Valea Ialomitei, Valea Oltului, Romancierilor,  Plaza Romania, Afi Cotroceni, Prelungirea Ghencea, Virtutii, Politehnica, Lujerului, Veteranilor, Gorjului, Pacii sau in zonele adiacente.
In general, ne ocupam de cartierul Drumul Taberei, cartierul Ghencea, cartierul Brancusi, cartierul Militari si cartierul Crangasi, dar pentru ca primim oferte de la clienti si din alte cartiere, ne-am indreptat atentia si la urmatoarele zone:
1 Mai(Ion Mihalache), Aviatiei, Aviatorilor, Baneasa, Banu Manta, Bucuresti Pipera, Bucurestii Noi, Cismigiu, Chitila, Cotroceni, Domenii, Dorobanti, Drumul Sarii, Floreasca, Gara de Nord, Grivitei, Grivitei/Basarab, Herastrau, Kiseleff, Lizeanu, Muncii, Nordului, Obor, Otopeni Est, Piata Dorobanti, Piata Romana, Piata Victoriei, Pipera, Primaverii, Stefan cel Mare, Timpuri Noi, Tei, Titulescu, Turda, Unirii, Universitate, Vitan.
Doriti sa vindeti, sa inchiriati sau sa cumparati un apartament, o garsoniera sau o casa? Nimic mai simplu! Contactati-ne si va gasim oferta in functie de criteriile dumneavoastra de cautare!