CRD Property Broker

Agentie imobiliara

Cautare dupa Nume,

zona,etc.

Pret de la la

Cautare avansata

Programul Prima Casa 4

Conditii de eligibilitate pentru a lua un credit

Cine poate lua un credit prin Prima Casa 4?

  1. In noua varianta a programului Prima Casa, proprietarii care detin o locuinta cu o suprafata utila mai mica de 50 mp, pot accesa un credit ipotecar garantat de stat pentru a cumpara o locuinta cu o suprafata mai mare.
  2. Clientii care detin cote parti dintr-o locuinta vor putea beneficia de credite garantate de stat pentru a achizitiona diferenta de cote-parti.
  3. Ai dreptul sa achizitionezi in cadrul Programului o singura locuinta finalizata, aflata pe teritoriul Romaniei, inscrisa in cartea funciara in conditiile legii sau sa construiesti o casa, singur sau impreuna cu alte persoane, respectand reglementarile in vigoare referitoare la programul Prima casa.
  4. Trebuie sa dispui de un avans de minimum 5% din pretul de achizitie a locuintei si/sau care acopera diferenta dintre pretul de achizitie a locuintei rezultat din antecontractul de vanzare-cumparare si finantarea garantata.
  5. Trebuie sa indeplinesti conditiile specifice prevazute in cadrul normelor interne de creditare ale finantatorilor.
  6. Te obligi sa constitui un depozit colateral pentru garantarea dobanzii, in valoare egala cu trei rate de dobanda, valabil pe intreaga durata a finantarii.
  7. Te obligi sa nu instrainezi locuinta achizitionata in primii cinci ani de la data dobandirii. Dupa expirarea acestui termen, in cazul preluarii contractului de credit de catre un tert, acesta trebuie sa intruneasca criteriile de eligibilitate a beneficiarilor Programului.
  8. Te obligi sa asiguri locuinta achizitionata din finantarea garantata impotriva tuturor riscurilor si desemnezi statul roman, reprezentat de Ministerul Finantelor Publice, ca beneficiar al politei de asigurare, pe toata durata finantarii.
  9. Cumperi o casa mai bine izolata termic, cu certificat energetic. Locuinta pe care o achizitionezi in cadrul Programului se incadreaza intr-una dintre clasele A, B sau C de eficienta energetica, conditie aplicabila incepand cu data intrarii in vigoare a prevederilor art. 23 din Legea nr. 372/2005 privind performanta energetica a cladirilor, cu modificarile ulterioare.
  Fata de Programul "Prima Casa 4" si-au manifestat interesul 13 de banci. Acestia si-au depus oferte de creditare la dobanzi ce ating nivelul maxim acceptat de normele guvernamentale, adica marje de 2,5 % si 4% aplicate peste nivelul indicatorilor financiari: ROBOR in cazul creditelor in lei, respectiv EURIBOR, pentru creditele contractate in euro. In acest mod, institutiile de credit vor acorda finantari la costuri de 5-6% pe an pentru euro si 12-13% pentru lei.

  Bancile care participa la Prima Casa 4 sunt:

  • Banca Comerciala Romana (BCR)
  • BRD
  • Millenium Bank
  • Banca Transilvania
  • Garanti Bank
  • Alpha Bank
  • Leumi Bank
  • Intesa Sanpaolo Bank
  • Bancpost
  • CEC Bank
  • OTP Bank
  • Piraeus Bank

   Stiri imobiliare

   CRD Property Broker - Agentie imobiliara din Drumul Taberei, Bucuresti, sector 6, va ofera servicii de intermediere si consultanta imobiliara, acordata de specialisti calificati, cu o experienta de peste 10 ani in domeniul tranzactiilor imobiliare. Va punem la dispozitie intreaga noastra baza de date cu ofertele de vanzari sau inchirieri de garsoniere, apartamente cu 2 camere, apartamente cu 3 camere, apartamente cu 4 camere, case/vile in cartierul Drumul Taberei, cartierul Ghencea, cartierul Brancusi, cartierul Militari, cartierul Crangasi in zone precum:
   Razoare, Orizont, Favorit, Compozitorilor (1 Mai), Moghioros, Timisoara, Bucla(Parcul Drumul Taberei), Valea Argesului, Valea Ialomitei, Valea Oltului, Romancierilor,  Plaza Romania, Afi Cotroceni, Prelungirea Ghencea, Virtutii, Politehnica, Lujerului, Veteranilor, Gorjului, Pacii sau in zonele adiacente.
   In general, ne ocupam de cartierul Drumul Taberei, cartierul Ghencea, cartierul Brancusi, cartierul Militari si cartierul Crangasi, dar pentru ca primim oferte de la clienti si din alte cartiere, ne-am indreptat atentia si la urmatoarele zone:
   1 Mai(Ion Mihalache), Aviatiei, Aviatorilor, Baneasa, Banu Manta, Bucuresti Pipera, Bucurestii Noi, Cismigiu, Chitila, Cotroceni, Domenii, Dorobanti, Drumul Sarii, Floreasca, Gara de Nord, Grivitei, Grivitei/Basarab, Herastrau, Kiseleff, Lizeanu, Muncii, Nordului, Obor, Otopeni Est, Piata Dorobanti, Piata Romana, Piata Victoriei, Pipera, Primaverii, Stefan cel Mare, Timpuri Noi, Tei, Titulescu, Turda, Unirii, Universitate, Vitan.
   Doriti sa vindeti, sa inchiriati sau sa cumparati un apartament, o garsoniera sau o casa? Nimic mai simplu! Contactati-ne si va gasim oferta in functie de criteriile dumneavoastra de cautare!