CRD Property Broker

Agentie imobiliara

Cautare dupa Nume,

zona,etc.

Pret de la la

Cautare avansata

Programul Prima Casa

Programul Prima Casa

In data de 20 mai 2009, Guvernul a adoptat programul Prima Casa, conceput cu scopul de a sprijini persoanele care achizitioneaza pentru prima data o locuinta pe teritoriul Romaniei. Programul Prima Casa presupune ca imprumuturile contractate prin intermediul acestui program sa fie garantate de stat prin Fondul National de Garantare a Creditelor.

Astfel, suma maxima garantata de stat prin programul Prima Casa va fi de 60.000 de euro. Aceasta valoare reprezinta, conform estimarilor efectuate de Guvern, pretul mediu al unei locuinte in Romania. Garantarea apare in momentul neplatii creditului de catre benefiar, situatie in care statul ramburseaza valoarea imprumutului catre banca creditoare, urmand a se folosi de dreptul de ipoteca asupra imobilului prin intermediul ANAF.

Programul Prima Casa are ca scop deblocarea creditelor imobiliare si revigorarea sectorului imobiliar, puternic afectat de criza economica. Garantarea creditelor de catre stat inseamna un risc zero pentru bancile creditoare, astfel incat ele sa fie dispuse sa micsoreze dobanda.Bancile care vor acorda credite prin programul Prima Casa vor participa la o licitatie organizata de Ministerul Finantelor.

Dintre conditiile pe care bancile trebuie sa le indeplineasca se remarca: practicarea unei dobanzi in limitele impuse de stat si renuntarea la comisioanele de rambursare anticipata. Profitul mic dar sigur a atras majoritatea bancilor astfel ca la inceputul lunii iunie, peste 20 de banci s-au inscris deja la aceasta licitatie. Lista finala a bancilor acceptate la programul Prima Casa fiind facuta publica ulterior.

Prima Casa prevede un plafon de creditare de 60.000 de euro cu un avans de 5%. In cazul in care valoarea creditului va depasi plafonul stabilit, beneficiarul va fi nevoit sa achite diferenta dintre pret si plafon in acelasi timp cu avansul.

Programul Prima Casa impune beneficiarilor o serie de conditii atat cu privire la tipul locuintei cat si de natura financiara. Initial, Guvernul a decis ca persoanele care vor beneficia de credite prin programul Prima Casa nu vor avea voie sa vanda, in decurs de cinci ani, locuinta achizitionata. Cu toate acestea, in data de 16 iunie senatorii din Comisia de Buget-Finante au adoptat, cu unanimitate de voturi, un amendament la ordonanta privind instituirea programului Prima casa, prin care se permite vanzarea imobilului in primii cinci ani de la achizitionare cu avizul Ministerului Finantelor.

Stiri imobiliare

CRD Property Broker - Agentie imobiliara din Drumul Taberei, Bucuresti, sector 6, va ofera servicii de intermediere si consultanta imobiliara, acordata de specialisti calificati, cu o experienta de peste 10 ani in domeniul tranzactiilor imobiliare. Va punem la dispozitie intreaga noastra baza de date cu ofertele de vanzari sau inchirieri de garsoniere, apartamente cu 2 camere, apartamente cu 3 camere, apartamente cu 4 camere, case/vile in cartierul Drumul Taberei, cartierul Ghencea, cartierul Brancusi, cartierul Militari, cartierul Crangasi in zone precum:
Razoare, Orizont, Favorit, Compozitorilor (1 Mai), Moghioros, Timisoara, Bucla(Parcul Drumul Taberei), Valea Argesului, Valea Ialomitei, Valea Oltului, Romancierilor,  Plaza Romania, Afi Cotroceni, Prelungirea Ghencea, Virtutii, Politehnica, Lujerului, Veteranilor, Gorjului, Pacii sau in zonele adiacente.
In general, ne ocupam de cartierul Drumul Taberei, cartierul Ghencea, cartierul Brancusi, cartierul Militari si cartierul Crangasi, dar pentru ca primim oferte de la clienti si din alte cartiere, ne-am indreptat atentia si la urmatoarele zone:
1 Mai(Ion Mihalache), Aviatiei, Aviatorilor, Baneasa, Banu Manta, Bucuresti Pipera, Bucurestii Noi, Cismigiu, Chitila, Cotroceni, Domenii, Dorobanti, Drumul Sarii, Floreasca, Gara de Nord, Grivitei, Grivitei/Basarab, Herastrau, Kiseleff, Lizeanu, Muncii, Nordului, Obor, Otopeni Est, Piata Dorobanti, Piata Romana, Piata Victoriei, Pipera, Primaverii, Stefan cel Mare, Timpuri Noi, Tei, Titulescu, Turda, Unirii, Universitate, Vitan.
Doriti sa vindeti, sa inchiriati sau sa cumparati un apartament, o garsoniera sau o casa? Nimic mai simplu! Contactati-ne si va gasim oferta in functie de criteriile dumneavoastra de cautare!